Jezikovna šola Ontario - Na trgu uspešni že 18 let

Individualno učenje je namenjeno vsakomur, šolarjem, študentom in odraslim, učitelj pa program učenja popolnoma prilagodi željam in sposobnostim slušatelja, glede na stroko, hitrost jemanja snovi ter urjenje določenih spretnostih.

Jezikovna šola Ontario, ki ima svoje prostore na Novem trgu 6 na Ptuju, letos obeležuje že 18 let delovanja.
Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1992 z licenco za prevajanje in izobraževanje, nudi začetne tečaje in nadaljevalne skupinske jezikovne tečaje, individualno učenje, inštrukcije, prevajanje in lektoriranje.

Kot nam je povedala direktorica Jezikovne šole Ontario Ksenija Kozar, podjetje premore kar sedem stalnih predavateljev in več kot 15 stalnih prevajalcev, od katerih je večina tudi sodno zapriseženih. Vsi so visoko izobraženi in pokrivajo najrazličnejša strokovna področja. Jezikovna šola Ontario je znana po svojih kvalitetnih začetnih, nadaljevalnih in konverzacijskih jezikovnih tečajih za otroke in odrasle, nudijo pa tudi specializirane tečaje za podjetja. Tečaji potekajo na sedežu šole, so razdeljeni v šest stopenj, v začetno, štiri nadaljvalne in konverzacijsko stopnjo. Za tiste, ki že imajo predznanje, a ne vedo, v katero skupino bi se vpisali, so na njihovi spletni strani pripravili teste, na podlagi katerih se nato razvrstijo v skupine. Poleg skupinskih tečajev nudijo tudi jezikovne tečaje v parih in individualno učenje, ki je namenjeno vsakomur, šolarjem, študentom in odraslim, ne glede na starost.

Učitelj program učenja popolnoma prilagodi željam in sposobnostim slušatelja, glede na stroko, hitrost jemanja snovi ter urjenje določenih spretnostih. Učitelj in slušatelj se veliko pogovarjata, s čimer se urijo govorne spretnosti slušatelja, bogati se pa tudi njegov besedni zaklad. Individualne ure nudijo študentom pri pripravah za izpite, dijakom ter maturantom pri pripravah za maturo, mnogi pa individualne ure obiskujejo celo leto, da so vedno pripravljeni in jim je sproti vse jasno, spet drugi se za to odločijo šele pred testi in izpraševanjem, da se dobro pripravijo in preverijo svoje znanje, nekateri pa šele po slabi oceni, ki si jo želijo popraviti. Individualno učenje nudijo učencem, dijakom in študentom za slovenščino, nemškino, angleščino, italijanščino, francoščino in španščino, pa še za matematiko, fiziko, kemijo in elektrotehniko.

Podjetje nudi tudi prevajalske storitve, uradno in strokovno prevajanje ter lektoriranje v slovenskem ali tujem jeziku.
Sedaj, tik pred vstopom v novo šolsko leto, vabijo otroke in odrasle, ki želijo pridobiti ali nadgraditi znanje tujih jezikov, da se vpišejo v jezikovne tečaje, ki se bodo začeji predvidoma v septembru in oktobru.

Objavljeno v štajerski Tednik, 2010